Nya mjölksyrningskrukor på ingående

Krukor från ett område med djupa traditioner.

Det har varit svårt för oss att få tag på bra mjölksyrningskrukor sedan tyska Harsch Steinzeug, som tillverkat krukor i närmare 100 år, tidigare i år bestämde sig för att sluta med tillverkningen av mjölksyrningskrukor. Varför de tog det beslutet vet jag inte, men kanske var det konkurrensen från bl a Kina som bidrog. Hur som helst, nu har vi i alla fall hittat kvalitetskrukor, som vi tror mycket på, tillverkade i södra Polen, i ett område med bra förutsättningar för keramiktillverkning, och med djupa traditioner i kruktillverkning.

Vi väntar in en första liten sändning, med 5-, 10- och 15-literskrukor, under den närmaste veckan. Det går bra att beställa redan nu, men vi kan naturligtvis inte lova att alla som beställer nu får sin leverans från denna sändning. Vi gör dock allt för att så snart som möjligt få hem ytterligare sändningar. Mjölksyrningskrukorna hittar du under produktkategorin Hus, hem och trädgård/Köksutrustning/Glas och keramik. Förutom dessa mjölksyrningskrukor är fler keramik-produkter från Polen att förvänta framöver. Så håll en koll på detta framöver om du, som vi, gillar vad du ser.

4 kommentarer på “Nya mjölksyrningskrukor på ingående”

Läs kommentarer nedan eller lämna en kommentar

 1. Kjell Askling säger:

  Krukorna skulle ha kommit in under den gångna veckan, men vi väntar fortfarande på dem. Det visade sig att leveransen blev stoppad p g a att man hos tillverkaren inte hade lyckats få fram 5-liters-krukor så som planerat. Vi har nu beordrat leverans utan 5-liters-krukor, och hoppas ha krukorna hemma de närmaste dagarna. Vi beklagar förseningen.

 2. Kjell Askling säger:

  Efter en del turer har den första sändningen av krukor från Polen äntligen kommit fram till oss, inklusive de restnoterade 5-liters-krukorna, och vi kan nöjt konstatera att detta med kruktillverkning det förstår de sig på i Boleslawiec. Så passa på nu om du behöver en snygg och funktionell mjölksyrningskruka. Det finns fortfarande några syrningskrukor kvar som inte är beställda. Nästa leverans från Boleslawiec beräknas inkomma först om några veckor.

 3. Anna Nilsson säger:

  Hej!
  Vad kan olika krukor kosta, som rymmer från 5 till 10L?
  Hälsningar Anna N

  • Kjell Askling säger:

   Hos Ronneby Ekomarknad kostar en 5-liters syrningskruka med tyngder 235 kr och en 10-liters med tyngder 368 kr. Du hittar dem under avdelning Hus, hem och trädgård/Glas och keramik. Om du vill ha dem levererade tillkommer frakt, som du får besked om när du går till kassan.

Lämna en kommentar...

*