Allmän information

Ronneby EkomarknadRonneby Ekomarknad är organiserad och registrerad som en ideell förening. Föreningen innehar givetvis F-skattsedel. Att föreningen och verksamheten, denna ”ekorörelse”, vilar på något vi kallar ”ekogrund” behöver kanske inte tilläggas. Föreningen är öppen för alla som vill delta aktivt i föreningsarbetet, och som är villiga att, i sitt arbete i föreningen, hålla sig till den ordning som gäller. Som kund behöver du givetvis varken vara medlem eller hålla dig till någon bestämd ordning. Detta är nämligen inte någon konsumentförening.

Verksamhet under uppbyggnad

Verksamheten, som f n är under uppbyggnad, har ännu så länge ett tämligen begränsat sortiment, och en ebutik som behöver förfinas ytterligare. Ebutiken är dock i fullt fungerande skick, så det går bra att göra beställningar redan i detta uppbyggnadsskede. Det här är nämligen inte någon provstart, utan det är så här vi vill ha det. Vi vill gå ut tidigt i uppbyggnads- och utvecklingsprocessen, visa upp vår idé och vårt grundupplägg, presentera intressanta produkter, visa på möjligheterna med denna ekoverksamhet, samt även ge fler intresserade möjligheten att engagera sig i verksamhetens och den ideella föreningens utveckling.

Fram till dess att varuhuslokaler har blivit iordningställda kommer varorna huvudsakligen att tillhandahållas via hämtning hos oss eller vid närcentra, via hemleverans, eller via transporter med DHL och Posten. Inom Ronneby/Kallinge tätort är det fri hemleverans för beställningar över 500 kr. I övrigt erbjuds fri hämtning vid utlämningsställe, vid olika beloppsnivåer beroende på geografisk belägenhet och fraktsätt, enligt info under Köpvillkor och i Kassan.

Fler aktiva välkomnas till föreningen

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller vill veta mer om föreningen och dess verksamhet, eller om du vill vara med i uppbyggnaden och utvecklingen av denna helande och nyskapande ekorörelse. Du kan delta i den omfattning och på det sätt som passar dig. Alla kan göra något, men vi är speciellt intresserade av att få kontakt med intresserade som har kunskaper inom någon eller några av föreningens verksamhetsgrenar, eller som vill fungera som kontaktperson inom sitt närområde. Ett intressant arbete, och en ny dimension,  med nya möjligheter, väntar på dig.